A-
 A 
A+
Open login
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016 11:51

Μέτρα για την κακοποίηση του περιβάλλοντος στην Ρόδο Featured

Προστέθηκε από Ecocity
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Να ενημερώνουν τη διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας για όποια περίπτωση κακοποίησης του περιβάλλοντος πέφτει στην αντίληψή τους, ζητά από τους πολίτες ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

Συγκεκριμένα ο κ. Φλεβάρης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή συνάντηση που είχε με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα πρασίνου Στέφανο Κυριαζή, δήλωσε ότι όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα τιμωρούνται παραδειγματικά.

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πάνος Βενέρης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να διαφυλαχτεί το φυσικό περιβάλλον από κάθε κακοποίηση είτε πρόκειται για ρίψη σκουπιδιών,  είτε για αμμοληψία , είτε για οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη.

Μάλιστα ζήτησε να στέλνουν στη διεύθυνση περιβάλλοντος φωτογραφίες που να αποτυπώνουν τέτοιες περιπτώσεις ώστε όσοι ευθύνονται να τιμωρούνται.

«Όσο πλησιάζουν οι μέρες για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στα νησιά της Δωδεκανήσου και στη Ρόδο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στο καθαρό περιβάλλον. Πέρα από τα λόγια πρέπει να υπάρχουν και οι πράξεις» είπε χτες ο αντιπεριφερειάρχης  και πρόσθεσε: «Περνά προς τα έξω η εικόνα ότι τα σκουπίδια είναι όσα φαίνονται και αμαυρώνουν την εικόνα του τουρισμού και του νησιού μας και προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις.

Αυτά όμως που δε φαίνονται με την πάροδο του χρόνου περνούν κάτω από το έδαφος και προκαλούν τεράστια βλάβη. Πηγαίνουν στους υδροφόρους ορίζοντες προκαλούν μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον και στον ίδιο τον άνθρωπο και πρέπει όλοι να συνεργαστούμε».

Αναφερόμενος στο θέμα της δραστηριοποίησης των πολιτών είπε συγκεκριμένα: «Σήμερα ζούμε σε μία κοινωνία που έχει και την πληροφορία και την επικοινωνία και τη φωτογραφία, σε καθημερινή διάταξη. Κάνω έκκληση και αυτό ειπώθηκε στη σύσκεψη σε όλους τους ενεργούς πολίτες του νησιού μας να μας στείλουν μία φωτογραφία.

Ξεκινήσαμε μία συντονισμένη συνεργασία πάνω σε συγκεκριμένους άξονες προστασίας του περιβάλλοντος και του ανθρώπου με το δήμο Ρόδου.

Θέλουμε λοιπόν μία φωτογραφία είτε από αμμοληψία,  είτε από ρίψη απορριμμάτων,  είτε από οτιδήποτε προσβάλλει τον πολιτισμό μας και μολύνει το περιβάλλον.

Με αυτό τον τρόπο κάνουμε κάτι καλό, δηλαδή να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Περιμένουμε στις υπηρεσίες μας μόλις κάποιος πολίτης αντιληφθεί κάποιον να προκαλεί τη βλάβη να μας στείλει μία φωτογραφία και τα υπόλοιπα είναι δική μας δουλειά. θα τιμωρήσουμε παραδειγματικά όλους τους παραβάτες. Με τα ευχολόγια δεν παράγουμε έργο. Πρέπει να προστατέψουμε και τη φύση μας και τους ανθρώπους μας και τον τουρισμό μας και τα παιδιά μας».

Επίσης όπως έκανε γνωστό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων της περιοχής μας στο πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους τουρίστες.

«Ζητήσαμε και από τους ιδιοκτήτες και από τους οδηγούς να υπάρχει μία καλή συνεργασία για να είναι ικανοποιημένοι οι επισκέπτες μας από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου με τον οποίο είδαμε το θέμα της κίνησης των τουριστικών λεωφορείων πάνω στους δρόμους που εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας.

Ώστε η βλάστηση που είναι πυκνή στο νησί μας και δέντρα ή κλαδιά που προκαλούν κίνδυνο στο εθνικό οδικό δίκτυο να τα αντιμετωπίσουμε με συνεργασίες και κοινές δράσεις, για να κινούνται με ασφάλεια τα τουριστικά λεωφορεία.

Οι ίδιοι είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της περιφέρειας» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης.

ΡΟΔΙΑΚΗ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016 12:28
Ecocity

Ecocity

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΞΟΝΕΣ

  • ΑΕΡΑΣ
  • ΝΕΡΟ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
  • ΟΙΚΙΣΜΟΣ