Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης

 

 

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

 

 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εξετάζει την απορρύθμιση της προστασίας της φύσης και οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη μπαίνουν από σήμερα στον «ρυθμό» πιέζοντας τις κυβερνήσεις με ένα τραγούδi. Ποια είναι η νέα πανευρωπαϊκή δράση του WWF που μας καλεί να δυναμώσουμε τη φωνή της φύσης;

Από σήμερα και μέχρι το τέλος Ιουνίου, πολίτες από 15 ευρωπαϊκές χώρες – Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κροατία, Ολλανδία Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Κύπρο και Ελλάδα – θα δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια με ήχους της φύσης. Επιλέγοντας ήχους στοιχείων της φύσης, όπως νερό, γη, αέρας και φωνές σπάνιων ευρωπαϊκών ειδών ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του τραγούδι μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη διαδικτυακή εφαρμογή και να το στείλει μαζί με ένα μήνυμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας του και την Επιτροπή Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Χιλιάδες τραγούδια της φύσης θα σταλούν στους πολιτικούς της Ευρώπης με σκοπό την αποφυγή της αποδυνάμωσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη φύση που βρίσκεται υπό αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Με το βίντεο της εκστρατείας, το WWF υπενθυμίζει τα τεράστια οφέλη που παρέχει η φύση στην υγεία και ποιότητα της ζωής μας και μας καλεί να δυναμώσουμε τη φωνή της, απομακρύνοντας άγχος, θόρυβο και τη διαρκή βοή που αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας στις πόλεις. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με τη φύση, επανασυνδεόμαστε μαζί της, και ζητάμε την καλύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της.

Η εκστρατεία «Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης» του WWF εντάσσεται στη συμμαχία 100 περιβαλλοντικών οργανώσεων «Συναγερμός για τη φύση» (#NatureAlert) που ξεκίνησε το 2015 με σκοπό να αποτρέψει την αναθεώρηση και αποδυνάμωση των οδηγιών για τα πουλιά και τους οικοτόπους, που αποτελούν  τον κορμό της νομοθεσίας για την προστασία της βιοποικιλότητας, στην Ευρώπη, Χάρη σε αυτή τη νομοθεσία πολλά είδη, όπως ο λύκος και ο ιβηρικός λύγκας, σώθηκαν από εξαφάνιση, ενώ δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο προστασίας οικοτότων στον κόσμο - Natura 2000. Μέχρι το τέλος Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει την αρχική της θέση σε υπουργική σύσκεψη που διοργανώνεται από την Ολλανδική προεδρία στο Άμστερνταμ.

Σχετικά άρθρα (ταξινόμηση ανα tag)

αρχή της σελίδας