Oι νικητές των βραβείων Οικόπολις 2016

 

 

OI NIKHTEΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου, στη διάρκεια μιας μαγικής βραδιάς την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, η τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, που διοργάνωσε για δωδέκατη συνεχή χρονιά το ECOCITY.

Στην εκδήλωση, η οποία για πρώτη φορά υλοποιήθηκε εκτός Αττικής, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, καθώς και πλήθος πολιτών, όπου απόλαυσαν μια θαυμάσια βραδιά, με επιβλητικό τελετουργικό και άψογη οργάνωση.

Στο συγκρότημα των Πηγών Καλλιθέας στην Ρόδο, η Τελετή ξεκίνησε με την πανέμορφη Μικτή Χορωδία Ρόδου και την Φιλαρμονική Ορχήστρα Ρόδου, εμπλουτίζοντας μουσικά την βραδιά. Η Κατερίνα Λάσπα υποδέχθηκε τους καλεσμένους και κάλεσε τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, που απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την χαρά του για την φιλοξενία του θεσμού στον νησί. Χαιρετισμό έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Συνολικά απονεμήθηκαν 27 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο Ροδίτης Γλύπτης και Κεραμίστας Κώστας Νεοφύτου.

Οι φετινοί βραβευθέντες ανά κατηγορία βράβευσης είναι :

OIKOΠOΛIΣ 2016- ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : Ντίνος Μαντικός για το συνολικό του έργο.

OIKOΠOΛIΣ 2016 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Χαρίκλεια Καρακώστα, για την εργασία: «Ολοκληρωμένη μεθοδολογία υποστήριξης αποφάσεων προώθησης μεταφοράς τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της Κλιματικής Αλλαγής», Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝIKOY ΕΡΓΟΥ: Καθηγητής Νίκος Μιχαλόπουλος για το συνολικό του έργο. Πανεπιστήμιο Κρήτης, Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

OIKOΠOΛIΣ 2016 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ : Βασιλική Λυδία Ταμπουρατζή, «Προσδιορισμός Πράσινου Υδατικού Αποτυπώματος με Χρήση Μετεωρολογικών και Δορυφορικών Δεδομένων», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Επιβλέπουσα: καθηγήτρια Μαρία Π. Παπαδοπούλου.

  

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ : Δημήτριος Ευαγγελόπουλος, «Συσχέτιση μεταξύ αναπνευστικής λειτουργίας και αναπνευστικών συμπτωμάτων από έκθεση σε όζον σε παιδιά σχολικής ηλικίας : Aνάλυση στο πλαίσιο του προγράμματος Respoze». Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Ιατρικής. Επιβλέπουσα καθηγήτρια : κ. Κατσουγιάννη.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ : Ιωάννης Καρακούνος-Κόσσυβας, «Η επίδραση της βιοκλιματικής ανάπλασης υπαίθριου χώρου στην εξωτερική θερμική άνεση και στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων». Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια κ. Αργυρώ Δημούδη

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Αγγελίδου Τατιάνα-Βασιλική, «Σχεδιασμός Ολοκληρωμένου Ποδηλατικού Δικτύου στον Δήμο Θεσσαλονίκης». Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παπαιωαννίδου Δήμητρα και Σαρδή Χρυσούλα, «How close to being ‘’Green’’ are the Greek universities

Σχετικά άρθρα (ταξινόμηση ανα tag)

αρχή της σελίδας