A-
 A 
A+
Open login

Δελτία Τύπου

 


ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΙΑΝΤΙΤ

Θετικό κλίμα εκτιμά το ECOCITY μετά τη πρώτη συνάντηση της Επιτροπής στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στα γραφεία τυο ECOCITY στην Αθήνα, η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Προώθησης Λύσης στο πρόβλημα της ΑΜΙΑΝΤΙΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Χρύσα Βελλοπούλου Δικγόρος και Μέλος Επιτροπής Περιβαλλοντικής Ζημιάς του ECOCITY, ο Χρήστος Τσάκας εκπρόσωπος Πολιτιστικών Συλλόγων Δρεπάνου, Ψαθόπυργου και Αραχωβίτικων και  Νέλλυ Μυγιάκη, Δικηγόρος, εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης συμμετείχαν , η Μαργαρίτα Καραβασίλη Πρόεδρος CISD και Μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Ζημιάς του ECOCITY και ο Θάνος Ζαφειρόπουλος.

Εξετάσθηκε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά τη συνάντηση που είχε ο Αν. Υπουργός με τον Δήμαρχο Πατρέων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου και συζητήθηκε το περιεχόμενο της Ανοικτής Επιστολής του ECOCITY.

Η εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας αναφέρθηκε στους λόγους απουσίας από τη σύσκεψη που διοργάνωσε το ECOCITY στην Πάτρα στα μέσα Ιουνίου και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας να αναλάβει το οικονομικό κόστος για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς με τη λύση της επί τόπου διαχείρισης (ταφή) των αποβλήτων αμιάντου σε χώρο του εργοστασίου.

Για το θέμα αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση των συνεργατών της Εθνικής Τράπεζας με τους επιστήμονες του ECOCITY προκειμένου να εκτιμηθούν και αξιολογηθούν οι βέλτιστες μέθοδοι διαχείρισης, καθώς και όλος ο κύκλος της διαδικασίας στεγανοποίησης και ταφής των αποβλήτων.

Επίσης ζητήθηκε να μεριμνήσει εκ νέου η Τράπεζα για η φύλαξη του χώρου λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς της ρύπανσης, όπως πχ η φύλαξη από με ειδικές ομάδες security σε 24ωρη βάση, ώστε να σταματήσει τα όποια φαινόμενα παρατηρούνται, όπως κλοπές παράνομη ρίψη μπαζών ή/και φορτώσεις αντικειμένων που μπορεί να προκαλούν διακίνηση ινών αμιάντου στον εισπνεόμενο αέρα της περιοχής.

Τα βήματα που συμφωνήθηκαν είναι :

· Έγγραφη επιβεβαίωση από την Εθνική Τράπεζα, προς την Επιτροπή σχετικά με την αποδοχή της άμεσης διαχείρισης των αποβλήτων αμιάντου με τη μέθοδο της ταφής στο εργοστάσιο, καθώς και την ανάληψη του συνόλου του κόστους των εργασιών

· Άμεση απάντηση από την Εθνική Τράπεζα για τη φύλαξη του χώρου

 

· Συνάντηση εντός του Ιουλίου, της Επιτροπής με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου ή εκπρόσωπό του, με τη παρουσία της Κεντρικής Αρμόδια Αρχής (ΣΥΓΑΠΕΖ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος

· Τοπικές συναντήσεις επιστημόνων με τους κατοίκους των περιοχών για εκτενέστερη ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα και την ανάγκη άμεσης λύσης.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι το θέμα παρά τη περιβαλλοντική διάσταση που έχει είναι, κυρίως, πρόβλημα Δημόσιας Υγείας και απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση για  απεμπλοκή από την από το 2011 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, καθώς και κάθε διευθέτηση ώστε να αποφευχθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για τους κατοίκους της περιοχής.

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες:

Αθηνά Παπαγγελή  210-6196757

e-mail: info@ecocity.gr

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

Στον Δρ Αθανάσιο Κουτρούμπα το Βραβείο για το Έργο Ζωής

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουνίου, στη διάρκεια μιας θαυμάσιας βραδιάς, η Τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, που διοργάνωσε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY.

Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε κάτω από τα αστέρια του ουρανού της Ραφήνας, παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, Βουλευτές, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών.

Η Βίκυ Παπαλουκά υποδέχθηκε τους καλεσμένους και κάλεσε τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Ευαγγ. Μπουρνούς, που απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την χαρά του για την φιλοξενία του θεσμού στη Ραφήνα.

Συνολικά απονεμήθηκαν 26 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο τηνιακός Γλύπτης Ιάκωβος Περράκης. Οι φετινοί βραβευθέντες ανά κατηγορία βράβευσης είναι :

OIKOΠOΛIΣ 2017- ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : Δρ. Αθανάσιος Κουτρούμπας για το συνολικό του έργο.

OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝIKOY ΕΡΓΟΥ: Καθηγητής Παναγιώτης Τσιακάρας για το συνολικό του έργο. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Κωνσταντίνα Δημακοπούλου, για την εργασία: «Αποτίμηση της επίδρασης της μακροχρόνιας έκθεσης σε ατμοσφαιρική ρύπανση σχετιζόμενη με κυκλοφορία οχημάτων στη θνησιμότητα από αναπνευστικά αίτια, με χρήση μοντέλων αναλογικών κινδύνων του Cox και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (ΓΣΠ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ESCAPE.», Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΟΜΑΔΑΣ: Στεφανάκης Αλέξανδρος, για την εργασία: «Οικολογική επεξεργασία αγροτο-βιομηχανικών υγρών αποβλήτων με καινοτόμο σύστημα τεχνητού υγροβιότοπου», Πανεπιστήμιο Πατρών.

OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ): Ρωμανός Ιωαννίδης, «Η αρχιτεκτονική και το αισθητικό στοιχείο στα φράγματα: Από τα διεθνή παραδείγματα στις προτάσεις για την Ελλάδα», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Επιβλέπων: καθηγητής Δημήτρης Κουτσογιάννης.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ): Γεώργιος Μητσόπουλος, «Μαθηματική Προσομοίωση Ροής σε Δίοδο Ιχθύων», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδραυλικής. Επιβλέπων: καθηγητής Α. Ι. Στάμου.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Στέφανος Τσιγδινός, «Φυσικός σχεδιασμός του Υμηττού και ένταξή του στο αστικό περιβάλλον», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιβλέπων: καθηγητής Θάνος Βλαστός.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ: Αριστείδης Οικονόμου, «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Δασικών Περιοχών». Επιβλέποντες: καθηγητής Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής Άγγελος Αμδίτης.

OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ : Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εργασία «Εκστρατεία πληθοπορισμού καινοτόμων ιδεών για τις δημόσιες συγκοινωνίες-CIPTEC».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΈΡΓΟ: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για το έργο : «Ένα δένδρο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (Πάρκο Υγείας-Πρασίνο Νοσοκομείο)»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου, για το έργο : «1η Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών εκπαιδευτών»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων Ελλάδας, για το έργο : «ECOTROPHELIA» , Διαγωνισμός στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για οικοκαινοτόμα προϊόντα διατροφής.

OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Δήμος Έδεσσας για το έργο: «Ανάπλαση Πλατείας Γρανικού, οδού 18ης Οκτωβρίου και των μεταξύ τους Συνδετήριων Οδών».

ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ: Δήμος Λαρισαίων για το έργο «Βιοκλιματική ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Δήμος Ν.Ιωνίας για το έργο: «Γεωθερμικός Τηλεκλιματισμός για τα κτήρια του Δήμου κλπ-Δημοσίου Ενδιαφέροντος».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ : Δήμος Καλαμάτας, για το έργο: «Βιοκλιματική ανακατασκευή παλαιού νοσοκομείου».

OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Δικτυακός τόπος greenagenda.gr, για τον προσανατολισμό του στο Περιβάλλον.

ΕΝΘΕΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Ένθετο "ΝΗΣΙΔΕΣ" της Εφημερίδας των Συντακτών, για την Θεματολογία του στο Περιβάλλον.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Ραδιοφωνικός Σταθμός 98,4, Εκπομπή «Ντάμες Σπαθί», για τις αναφορές και την προσέγγιση σε Περιβαλλοντικά ζητήματα

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Εκπομπή «Περιβάλλον- κυνήγι, μύθοι & αλήθειες», Ιωάννινα TV-iTV

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Κατερίνα Χριστοφυλλίδου για δημοσιογραφικό έργο αφιερωμένο στο Περιβάλλον.

OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ : Saint George Lycabettus

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, για το έργο «Νέο Βιοκλιματικό κτήριο, 13.500 τ.μ.»

ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Labs, για το έργο «SAVE PAPER» Επιχείρηση χωρίς εκτυπώσεις.

ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ : LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε., για το έργο «Μαραθώνιος Αγάπης και ανακύκλωσης».

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ ΟΕ, για την Ολοκληρωμένη διαχείριση ζωικών υπολειμμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη, με την συνεργασία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 - ΕΠΑΙΝΟΣ

5η ΕΜΑΚ Ηπείρου & Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, για την διάσωση 20 Άγριων Αλόγων Πίνδου, τον Ιανουάριο 2017.

Την Τελετή συντόνισε και παρουσίασε για πρώτη φορά η Βίκυ Παπαλουκά και την πλαισίωσαν μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ραφήνας, η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου «Δεινοθήριον» και που εμπλούτισαν μουσικά την βραδιά, μαζί με το μουσικό σχήμα του Βαγγέλη Κακουλάκη.

Η πανέμορφη εκδήλωση απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, είχε το συντονισμό και την επιμέλεια του έμπειρου σκηνοθέτη Νίκου Κροντηρά.

Την Φιλοξενία της Εκδήλωσης στη Ραφήνα ανέλαβε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η ΔΟΠΑΠ ΑΕ. με τη στήριξη του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, csrnews.gr και ecozen.gr.

Υποστήριξαν την Τελετή οι εταιρίες UNI-PHARMA, INTERMED A.E. και PREMIER CATERING, καθώς και οι Αρωγοί Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ΚΗΠΟΔΟΜΗ

Η Επιτροπή Οργάνωσης του ECOCITY, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν και φέτος στη διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στηρίζοντας με την εθελοντική τους δράση για μια ακόμη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια για την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη χώρα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-6196757.

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2017

Πληροφορίες :  Νάσυ Μπάτζιου

τηλ. 210 6196757

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ

Στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, στην Ραφήνα, η οποία θα φιλοξενηθεί το βράδυ της 1ης Ιουνίου στον θαυμάσιο χώρο «Καταρράκτες» του πευκόφυτου Πάρκου Αναψυχής Ραφήνας.

Η Υπεύθυνη της Τελετής Έρη Μπιζάνη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στον θεσμό των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που δημιουργήθηκε το 2005 από το ECOCITY και το σκοπό της επιβράβευσης της προσπάθειας και του έργου που υλοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης Χριστιάνα Πειρασμάκη μίλησε για τον τρόπο επιλογής για τα προτεινόμενα έργα, καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης που εξελίσσεται για την ολοκλήρωση της επιλογής των βραβευόμενων

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τα μέλη της Επιτροπής Οργάνωσης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την διεξαγωγή της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 στον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου και τόνισε ότι η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος είναι ζήτημα υψίστης σημασίας στην ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και στην αξιοσημείωτη περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνουν έμπρακτα επιστήμονες, δημόσιοι και ιδιωτικοί  φορείς, σύλλογοι και εταιρείες, που συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την εκδήλωση. Επίσης, τόνισε, ότι ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου υποστηρίζει θερμά περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες και προσπαθεί να είναι αρωγός  σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ο Πρόεδρος του ECOCITY Θάνος Ζαφειρόπουλος, αναφέρθηκε στον προσανατολισμό του Οργανισμού στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του Περιβάλλοντος  και στην ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τόνισε την ευκαιρία ανάπτυξης ενός σημαντικού περιβαλλοντικού κέντρου στη Ραφήνα με δράσεις για ενημέρωση μικρών και μεγ.Νίκος Κροντηράςκδίέρθηκε Ραφήναάλων.

Επίσης στην διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα Βραβεία «ΠΡΑΣΑ» που καθιερώνονται από την επόμενη χρονιά (2018), ως περιβαλλοντικά αντι-βραβεία.

Στόχος είναι να «βραβεύονται» μη σωστές επιλογές για την προστασία του Περιβάλλοντος (αέρας, νερό, χλωρίδα, πανίδα) και την πλασματική ενημέρωση των πολιτών.

Η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας, τους Χορηγούς Επικοινωνίας που είναι τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, οι δικτυακοί τόποι csrnews.gr και ecozen.gr, τους Υποστηρικτές που είναι οι εταιρίες UNI-PHARMA, INTERMEDA.E. και LAFORET, καθώς και τους Αρωγούς Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ΚΗΠΟΔΟΜΗ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό και τις διοργανώσεις προηγουμένων ετών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr.

Σελίδα 1 από 5

ΑΞΟΝΕΣ

  • ΑΕΡΑΣ
  • ΝΕΡΟ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
  • ΟΙΚΙΣΜΟΣ