Hero background Section background

Ιστορικό

Ποιοι είμαστε

To ECOCITY είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2004. Εστιάζει στο Αστικό Περιβάλλον, λειτουργεί με τις αρχές του εθελοντισμού και δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο. Διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο και συντονίζεται από 5μελή Επιστημονική Επιτροπή, τα μέλη των οποίων εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των μελών με διετή θητεία. Οι δράσεις και δημόσιες τοποθετήσεις υποστηρίζονται από εξειδικευμένες Επιστημονικές Ομάδες.

Τομείς Οργάνωσης

Διαθέτει Τομείς Οργάνωσης σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι οποίοι συντονίζονται από 3μελείς τοπικές επιτροπές αντίστοιχα. Ο επικεφαλής των επιτροπών αυτών έχει εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση και συμμετέχει ως μέλος στην Επιστημονική Επιτροπή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η συνεκτικότητα των αποφάσεων και της δράσης του ECOCITY στο σύνολό του.

Μέλη

Μέλη του ECOCITY είναι προσωπικότητες της ακαδημαϊκής, επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Οι Εταίροι, τα μέλη και οι φίλοι που καθημερινά ακολουθούν και συμμετέχουν στις δράσεις του φορέα ξεπερνούν περί τα 2.500 άτομα πανελλαδικά. Είναι ενεργό μέλος στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Δίκτυα ΜΚΟ και μετέχει σε προγράμματα και πρωτοβουλίες τους.

Δράσεις μας

Η Κλιματική Αλλαγή και η Κυκλική Οικονομία αποτελούν το επίκεντρο της εστίασης των δράσεων τα τελευταία χρόνια.

Section background